Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogató!

Tápióbicske Község Önkormányzata nevében tisztelettel köszöntöm Önt a Tápióbicskei Erdei Programközpont és Szálláshely honlapján. Örömmel tölt el, hogy felkeltette érdeklődését a településünk és az általunk kínált lehetőség.

Több évtizedes álom valósult meg azzal, hogy önkormányzatunk 2021-ben sikeresen pályázott arra, hogy az egykori Tápiósi iskola épületéből egy komplex, többfunkciós szabadidős programközpontot és szálláshelyet hozzon létre, amely minden korosztály számára vonzó lehet. Hiszünk abban, hogy a természet közelsége, a kényelmes szállás és a helyi hagyományok ötvözete egyedülálló élményt nyújt minden látogatónak.

Sok szeretettel várjuk Tápióbicskén!


Herczegh Róbert

polgármester

Településünkről

Tápióbicske Budapesttől 60 km-re fekvő 3 és fél ezres lélekszámú település a Tápió-vidéken.

Története hosszú múltra tekint vissza. A 2016-ban megtalált holdsarlós végű arany karpánt és a vele együtt feltárt leletek azt bizonyítják, hogy már a bronzkor időszakában is laktak a környéken. A falu eredete a XIII. századra tehető. A Bicskei nemzetség ősi fészke. Nevét a falu határában 1849. április 4-én lezajlott győztes ütközet óta vette szárnyára az emlékezet. E dicső nap emlékét földrajzi elnevezések, képzőművészeti és irodalmi alkotások, síremlékek, az 1882 óta hagyománnyá vált "zsömleosztás", az újjáépített történelmi fahíd, valamint Közép-Európa egyik legnagyobb hagyományőrző csatabemutatója őrzi. Hírnévről tanúskodik az 1910-ben országos gyűjtés révén emelt honvédemlékmű. Figyelmet érdemel még a község barokk stílusú, hegedűablakos temploma, gyönyörű főoltárával és mennyezetfreskójával. A település közel fél évszázada jelentős nemzetközi és hazai motocross versenyek helyszíne.

Tápióbicskét nemcsak történelmi múltja és emlékhelyei, hanem gyönyörű természeti környezete miatt is érdemes felkeresni. 

A temetővel szembeni egykori agyagásó gödör meredek oldalfalában láthatók a ritka és védett gyurgyalag fészkei. A Horgásztó, az Erdővölgy, a Berkes természetvédelmi területe kiváló kirándulóhelyek. Az itt termelt könnyű homoki borok, a tüzes gyümölcspálinka és az itt élő emberek vendégszeretete is várja a látogatókat.

Készítsd el weboldaladat ingyen!